Τοποθεσία

Η Περιοχή

Καλώς ήλθατε στο Decauville Hotel & Villa

Η Γερακινή είναι χωριό της χερσονήσου της Χαλκιδικής στην Κεντρική Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι το λιμάνι του κοντινού Πολυγύρου, της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, από την εγκατάστασή του. Οι παραλίες της προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες και παραθεριστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα μαγνησίτη στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Γερακινή βρίσκεται στον κόλπο της Τορώνης, όπου απέχει 14χλμ από τον Πολύγυρο όπως επίσης τα Ν.Μουδανιά, και 60 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία (SKG) της Θεσσαλονίκης.
Το μεσαίο τμήμα, το παλίο χωριό της Γερακινής, έχει την εκκλησία των πολιούχων Αγίων Θεοδώρων (αφιερωμένη σε δύο αγίους με το ίδιο όνομα Θεόδωρο).
Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ελαιοτριβεία και εταιρείες συντήρησης πράσινης επιτραπέζιας ελιάς. Οι ελιές συλλέγονται ενώ είναι πράσινες για τις επιτραπέζιες ελιές τον Σεπτέμβριο και, κυρίως για το ελαιόλαδο, όταν είναι μαύρες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Η παραλία της Γερακινής είναι ένα από τα κύρια παραθεριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες,η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ενώ είναι γνωστή για τη βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία» αμμώδη παραλία της.. Μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη μέσω Πολυγύρου ή Νέων Μουδανιών, ή δια θαλάσσης περνώντας από το κανάλι της Ποτίδαιας, ή από το πρωτεύον άνοιγμα μεταξύ των δύο δακτύλων της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. Διαθέτει όρμο ελλιμενισμού στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ανακαλύψτε τις Υπηρεσίες μας

Η Villa Decauville είναι μια μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στη Γερακινή, έναν ήσυχο παραθεριστικό προορισμό μεταξύ των χερσονήσων της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, και μπορεί να σας προσφέρει σπιτική φιλοξενία για άνετη διαμονή για αξέχαστες διακοπές

Πολυτελής Διαμονή

Μαγευτική Εμπειρία

Ανακαλύπτοντας την Χαλκιδική

Η Ιστορία

Η Γερακινή αποτέλεσε από τη δημιουργία της στις αρχές του 20ου αιώνα και πολύ πριν τη μετεξέλιξή της σε τουριστικό θέρετρο, σημαντική για την εθνική και τοπική οικονομία, μεταλλευτική περιοχή, γνωστή για την εξόρυξη και εξαγωγή λευκολίθου. Το μετάλλευμα μεταφερόταν από τα κοντινά μεταλλεία στην παραλία, όπου και φορτωνόταν σε πλοία με σκοπό την εξαγωγή του σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω σιδηροτροχιών τύπου «Decauville».Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε και το έναυσμα για την ονομασία του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη σκάλα φόρτωσης του μεταλλεύματος, η οποία πλέονείναι ανενεργή, αποτελεί όμως το σημείο αναφοράς που χαρακτηρίζει την παραλία της Γερακινής.Η ανάπτυξη του χωριού ακολούθησε την εξέλιξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που με σαφή τρόπο καθόρισε κυρίως κατά το παρελθόν τη μορφή και σύνθεση της τοπική κοινωνίας και επηρέασε τον τρόπο ζωής των μόνιμων κατοίκων. Η μεταλλευτική δραστηριότητα συνεχίζεται έως και σήμερα, μακριά όμως από την παραλιακή ζώνη, ενώ η μακρόχρονη επίδρασή της στον τόπο έχει ως αποτέλεσμα και τη διαμόρφωση ενός μοναδικού στο είδος του αναγλύφου και ιδιαίτερου μεταλλευτικού τοπίου, ενταγμένου πλέον στη μορφή της ευρύτερης περιοχής.